Нативна реклама і навіщо вона потрібна вашому бізнесу
click fraud detection
Головна / Блог / Нативна реклама і навіщо вона потрібна вашому бізнесу

Нативна реклама і навіщо вона потрібна вашому бізнесу

169

На Заході вже давно використовують нативну рекламу, вливаючи в неї пристойні бюджети. В Україні ж цей формат не такий популярний по тій простій причині, що про нього мало хто знає. Тому ми вирішили про нього докладно розповісти і показати, чому «нативку» пора використовувати вже зараз.

Отже, що ж це за реклама така?

Наведемо приклад. Ви заходите на будь-який популярний портал або в соціальну мережу і читаєте цікаву статтю / пост. Але в кінці розумієте, що в текст вдало вплетена реклама. Це і є «нативка». У більшості випадків вона не викликає у користувачів негативу, так як є гранично ненав’язливою і вдало вплітається в матеріал.

А якщо ще точніше …

Нативна реклама – це природна реклама, яка підлаштовується під стиль ресурсу, на якому публікується, і не сприймається чітко, як реклама. Але головне, в ній є корисна і цікава для користувача інформація. «Нативка» не кричить про товар і не продає «в лоб», тому часто не викликає відторгнення у читача. А якщо вона ще й подана цікаво – її навіть перепощують в соціальних мережах.

Де використовується нативна реклама

Ось ще один ключовий момент – в рунеті натив використовується здебільшого в соцмережах, рідше – на окремих тематичних сайтах, що підтримують такий формат реклами.

Наприклад, нативна реклама часто зустрічається в новинній стрічці ВКонтекті і Facebook, в блоках «рекомендоване» на YouTube і Instagram.

Інстаграм прям рясніє рекламою, вдало вплетеною в контент. Найчастіше її легко знайти на сторінках бьюті- і інших блогерів, фітнес-тренерів і т. д.

Щоб користувачі не відчували себе обдуреними, зрозумівши, що перед ними замовлений матеріал, багато сайтів (але далеко не всі) роблять позначки «реклама» поруч з такими публікаціями. Наприклад, новинний сайт CNN.

Формати і види нативной реклами

Для роботи ми виділили 5 найбільш популярних форматів native ad:

  • оплачений контент, який відображається у вашій стрічці новин у Вконтекті, Фейсбук і Інстаграм;
  • контекстна реклама в пошукових системах (згідно з дослідженнями, 40% користувачів Гугл не сприймає перші посилання, як рекламні, хоча вони і помічені, як такі);
  • блоки рекомендацій в YouTube, Instagram, Google Play (рекомендовані додатки);
  • product placement в кіно (згадайте «Іронію долі. Продовження», фільм просто напханий прихованою рекламою), у відеороликах на YouTube, в постах Instagram;
  • брендований контент – матеріал від спонсорів або партнерів, публікації «на правах реклами» або з позначкою «спецпроект», які готуються при взаємодії рекламодавця та редакції; це можуть бути статті із залученням відомих особистостей, і навіть тести (наприклад, нативні тестові матеріали від «Медузи», мають вірусний ефект).

Головне правило розміщення нативної реклами – вона повинна відповідати інтересам читачів конкретного видання і гармонійно вбудовуватися в контент. Наприклад, рекламний матеріал про те, як зарядити мобільний телефон без зарядки буде виглядати органічно на сайті типу “Лайфхакера”, при цьому спонсорувати статтю може магазин з продажу цих самих мобільних телефонів.

Де ж найефективніше розміщувати нативну рекламу?

Для видавництв оптимальними форматами вважаються пости в блогах (58%), статті (56%) і відео (53%), а для агентств і брендів – спонсоровані відео (50% і 68%), блоги (42% і 54%), статті (63%) і спонсоровані пости в Фейсбуці (56%).

Головні завдання нативной реклами:

  • привернути увагу цільової аудиторії;
  • дати читачеві щось корисне, розважальне або шокуюче, в загальному, цікавий матеріал;
  • створити позитивні асоціації з брендом.

Переваги нативной реклами

  • «Нативка» ненав’язлива, вона не викликає роздратування у користувачів;
  • сприймається, як частина контенту, несе користь або має розважальний характер;
  • розміщується там, де її 100% побачить ЦА (стрічка новин, блок з рекомендованим контентом);
  • має шанси на вірусне поширення;
  • дає додатковий трафік;
  • може використовуватися в різних форматах – статті, лайфаки, відео, меми, тести або інструкції;
  • може використовуватися для різних ресурсів – блогів, соцмереж, мобільних додатків і т. д.
  • «Нативку» не можна заблокувати.

А тепер трохи статистики

Згідно з дослідженнями відомої платформи з розміщення нативної реклами Sharethrough, «нативка» на 18% сильніше спонукає споживача придбати товар / послугу, ніж банерна реклама, і споживається при цьому нарівні з не проплаченими редакційними матеріалами. Більше половини користувачів (52%) вважають за краще нативну рекламу банерної, а 70% користувачів вважають за краще дізнаватися про продукти і послуги через контент.

У США в 2016 р компанії виділили на нативну рекламу 56% рекламних бюджетів, а до 2021 р очікується, що на неї буде відведено 74% всіх рекламних бюджетів країни. Відповідно до звітів Enders Analysis, частка ринку нативної реклами в Європі зросте на 156% і займе більше половини ринку медійної реклами вже до 2020 р При цьому очікується, що більша частина всієї «нативки» буде розміщуватися в соціальних мережах.

Відносно російського рекламного ринку, то там нативну рекламу використовують лише 29% рекламодавців. На жаль, по Україні такої статистики немає, але є думки, що у нас «нативка» ще менш популярна.

Втім, це зовсім не привід відмовлятися від неї! Навпаки, нативну рекламу вже давно пора включити в вашу маркетингову стратегію просування. Будьте одним з перших! Ті, хто це вже зробив, були приємно здивовані результатами.

Головне, робіть упор на якість контенту, і ставте інтереси вашої аудиторії на перше місце. У «нативці» немає місця похвальним одам компанії і її продуктам, інакше її буде чекати ігнор і байдужість. Але ж ми цього не допустимо, правда? 😉

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...

https://true-ag.com/blog/post/nativnaya-reklama-i-zachem-ona-nuzhna-vashemu-biznesu

Давайте

співпрацювати!

/home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 48
"> /home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 49
">

Надіслати
повідомлення

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Відповімо протягом хвилини!

Заявка отправлена успешно, наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время!