Третя хвиля інтернету
click fraud detection
Головна / Блог / Третя хвиля інтернету

Третя хвиля інтернету

58

Прямо зараз ми стаємо свідками епохи, коли інтернет стає невід’ємною частиною продуктів і послуг. А в найближчий час фраза «інтернет відключений» звучатимуть так само безглуздо, як «електрика недоступна». Це неповоротний момент історії. Інтернет на очах змінює світ, створюючи нові форми спілкування, бізнесу, та й будь-якої взаємодії між людьми

Автор книги «Третя хвиля інтернету», засновник легендарної компанії America OnLine, Стів Кейс впевнений, що зовсім скоро світ зміниться ще сильніше, тому що настане нова епоха, епоха третьої хвилі. І тим, хто хоче залишатися на гребені, потрібно вчасно навчитися плавати.

З дозволу видавництва «Ексмо» AdIndex публікує уривок з книги «Третя хвиля інтернету. Якими якостями повинен володіти підприємець майбутнього ».
Може здатися, що уроки історії першої хвилі Інтернету вже застаріли. Безумовно, вона не дуже розбурхує голови сучасних підприємців, більш того, вони не дуже-то цим цікавляться. Але тим не менше багато як і раніше вважають, що технології зробили грандіозний прорив з тих пір, як в Інтернет виходили на простих ПК Apple II з надзвичайно повільними модемами на 300 бод. Але навіть при найсучасніших технологіях увага користувачів Мережі третьої хвилі буде зосереджена не на самій техніці. Їм буде потрібна нова стратегія (чим ми і займалися завжди) і нова інфраструктура. Якщо спочатку ми були стурбовані питанням підключення до самої Мережі, то нове покоління візьметься за завдання більш широкого спектру, і в цьому сенсі пошук їх рішень буде більше збігатися з першою хвилею, ніж з другою.

Друга хвиля характеризувалася різким збільшенням числа інтернет-користувачів в поєднанні з швидким прийняттям смартфонів і сервісних додатків. Найбільш успішні компанії, наприклад, Snapchat і Twitter, прийшли на ринок без партнерів, з невеликою кількістю технічних фахівців. Однак їх завзятість визначила цілу епоху. В даний час багато що говорить на користь того, що діюча модель вже готова вичерпати себе. З’являється все більше фактів, які доводять принципову відмінність другої хвилі від третьої і схожість третьої на першу.
Для третьої хвилі буде характерна глобальна інтернетизація суспільства.

Ми вступаємо на новий етап технологічної еволюції, коли в Мережу будуть інтегровані всі аспекти сучасного життя: і освіта, і здоров’я, і ​​управління фінансами, і те, як ми встаємо вранці, і як ми працюємо, і навіть те, чим ми харчуємося. Набирає обертів третя хвиля, і вона ставить під загрозу зриву всі лідируючі галузі світової економіки. Думаю, що те ж саме відбувається і в Силіконовій долині. Вперше за кілька десятиліть цей процес дістався і туди. Уявіть собі культуру і масштаб інновацій в будь-якій галузі нашої економіки. І ця третя хвиля не просто є десь гіпотетично, вона існує вже тут і зараз.

«ЗДОРОВА» СИСТЕМА ЗДОРОВ’Я
Якщо ви – технічний фахівець, який шукає собі найбільш ефективне застосування, то що може бути кращим, ніж прикласти свої знання для роботи в системі охорони здоров’я? Дана область величезна, вона становить близько 1/6 всієї економіки США, але використання в ній новітніх технологій знаходиться на вкрай низькому рівні. Це може підтвердити кожен з нас. Прийшовши в клініку, ми відчуваємо, що зробили тимчасової крок назад. У переважній більшості випадків там використовуються паперові носії і факси. У багатьох медичних установах вам навіть не зможуть відразу точно сказати, в яку суму обійдуться ті чи інші послуги. В основному медичні розробки спрямовані на створення нових медичних приладів і лікарських препаратів, використанню ж нових комп’ютерних технологій, що дозволяють поліпшити роботу, приділяється дуже мало уваги. Відсутність внутрішньої координації в лікарській практиці призводить до того, що система охорони здоров’я пронизана помилками. Найчастіше нам, пацієнтам, доводиться повторно звертатися до лікарів у пошуках «іншої думки», яка теж коштує грошей.

І відбувається подібне зовсім не тому, що так хочеться страховим компаніям. Це є наслідком постановки помилкових діагнозів, причому первинні помилки носять не поодинокий, а дуже масовий характер. У вересні 2011 року аналітики Онкологічного центру ім. М. Д. Андерсона прийшли до висновку, що вторинна діагностика зайняла у них майже 25% часу.

Протягом багатьох десятиліть ми лише могли споглядати цю ситуацію, але самозаспокоєння в цьому питанні більше не працює. Може, ви замислювалися над тим, чому американська система охорони здоров’я набагато дорожча в порівнянні з системами інших країн, але тим не менше ця дорожнеча не є запорукою її результативності? Готовий відповісти чому. Наші клініки застрягли в своєму «безінтернетному» світі, а страждають від цього насамперед пацієнти. На щастя, вже зроблені перші кроки, щоб виправити ситуацію, що склалася. У 2014 році сума витрат на використання інтернет-технологій в медицині виявилася в чотири рази вище, ніж в 2010-му. Ті ж самі «розумні браслети», або, як їх ще називають, фітнес-трекери, що вимірюють кроки, швидкість пересування і пульс, вже отримують своє нове апаратне і програмне втілення, що дозволяє користувачам надсилати та зберігати весь життєво необхідний комплекс даних і своєчасно сповіщати пацієнтів і їх лікарів при виникненні будь-яких проблем. Щоденне відстеження життєво важливих показників перетвориться в таку ж звичайну процедуру, як чищення зубів. При всій своїй простоті вона буде мати сильний вплив, як на особистості самих пацієнтів, так і на всю систему охорони здоров’я в цілому.
Зараз, проводячи діагностику і отримуючи зведені дані про стан вашого здоров’я, медики використовують методи, яким не вистачає точності. Занадто часто лікарі ставлять запитання:
«Коли вас почало щось турбувати?», «Чи помічали ви ті чи інші симптоми?» – і так само часто не отримують точної відповіді. Звичайно, в більшості випадків цей «недолік точності» не носить критичного характеру, але іноді від нього може залежати життя пацієнта. Онлайнова інформація дозволить лікарю визначити, чи є ваш головний біль простою мігренню або смертельно небезпечною аневризмою, ще до того, як ви підете за отриманням медичної допомоги.
Іншими словами, смартфон сам попередить вас прямо на дому, що ви схильні до ризику інсульту або інфаркту. У цій ситуації ваш мобільний пристрій виявиться найрозумнішим і важливим помічником.
Дана технологія допоможе зменшити число хвороб, що йдуть від «недолугості» самих пацієнтів, але ж на них припадає більш ніж 30% від загальних витрат. Володіючи підключеними пристроями контролю, лікарі зможуть відстежувати людей, схильних до високого ступеня ризику захворювання, стан їх життєво важливих органів і своєчасно призначати прийом тих чи інших препаратів. Інновації подібного роду допоможуть щорічно рятувати десятки тисяч життів, а рівень загальних витрат на систему охорони здоров’я проте знизиться.
Безумовно, третя хвиля передбачає не просто роботу лікарів, які проводять аналіз стану вашого здоров’я. Це буде перш за все робота сторонніх програмних додатків, створених для того, щоб підтримувати в вас здоров’я. Уявіть собі можливості експрес-діагностики, яку проводить не лікар, а суперкомп’ютер Watson від IBM. І подібні зміни відбудуться у всій структурі охорони здоров’я. За даними Центру з контролю і профілактики захворювань США, щорічно до 200 000 смертей, викликаних хронічними захворюваннями, можна було б запобігти. Варто було забрати людину в клініку на день або навіть на годину раніше, і це врятувало б йому життя. За результатами досліджень, проведених консалтинговою компанією McKinsey, ціна такого моніторингу до 2025 року може скласти $ 1 трлн на рік. Доступ дослідників до анонімних даних дозволить отримувати результати, про які не можна було б і мріяти. Це відноситься, як до відстеження епідемій, так і до аналізу природи самих хвороб. Дані технології дозволять здійснити справжню революцію в медицині в цілому.
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...

https://true-ag.com/blog/post/tretya-volna-interneta

Давайте

співпрацювати!

/home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 48
"> /home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 49
">

Надіслати
повідомлення

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Відповімо протягом хвилини!

Заявка отправлена успешно, наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время!