Чому продавці в соціальних мережах не вказують ціни
click fraud detection
Головна / Блог / Чому продавці в соціальних мережах не вказують ціни

Чому продавці в соціальних мережах не вказують ціни

1244

– Скільки коштує футболка?

– Відповіла в ЛС.

Знайома ситуація? Нам теж, до болю.

Соціальні мережі стали зручними і популярними майданчиками для онлайн-продажів, і в якийсь момент продавці вирішили ускладнити покупцям життя – перестали вказувати ціни на свої товари.

 

Чому так сталося?

Існує думка, і ми з нею частково згодні, що такі кардинальні зміни пішли від «гуру» SMM, що просувають в маси ідею обробляти ліди в особистих повідомленнях, схиляючи там клієнтів до покупки.

Але це не єдина причина такого неподобства.

Ми нарахували ще 9 причин, чому продавці НЕ пишуть ціни

1. Хочуть продавати в особистих повідомленнях.

Тут продавці керуються принципом «нехай спочатку напишуть, щоб дізнатися ціну, а ми вже їм продамо при особистому контакті». В принципі, такий варіант має право на життя. Але за умови, що продає дійсно досвідчений продажник. Що буває вкрай рідко.

Найчастіше ідея продажів в повідомленнях зводиться до того, що ви чекаєте відповіді пару годин, і в підсумку вам повідомляють тільки ціну. Усе.

2. Не хочуть показувати ціни конкурентам.

Тут все просто – продавці бояться, що конкуренти підглянуть їх ціни і знизять свої, щоб більше продати. І з цих міркувань приховують вартість товарів. Але це досить сумнівна причина – якщо конкурент захоче дізнатися ціну, він просто запитає, і йому назвуть її в повідомленні. Від демпінгу таким способом не вберегтися, точно говоримо.

3. Не впевнені в ціні.

Бояться, соромляться, просто не можуть аргументувати вартість. Буває, що запитавши ціну прямо, ви отримуєте спочатку пояснення, чому товар або послуга коштують стільки-то, і тільки потім вам називають конкретну вартість.

У потенційного клієнта при такому підході відразу виникає:

по-перше, роздратування (йому прямо не відповіли, замість цього почали щось там пояснювати);

по-друге, сумніви в якості продукту, інакше, чому просто не назвати ціну?

по-третє, складається враження, що товар не вартий своїх грошей, якщо навіть його продавець соромиться і мнеться.

Хороший продавець повинен вміти визначати цінність свого продукту і ні грама не сумніватися в його ціні. Дорого? Ну вибачте, шукайте, де дешевше. Якщо товар якісний, до нього все одно повернуться.

4. Вважають продукт дуже дорогим.

Продавець може позиціонувати свої послуги / товари як luxury. Тоді його міркування приблизно такі – «у нас все таке дороге, ціни вказувати не будемо, щоб людей не відштовхувати».

Але де логіка? Якщо вам надішлють ціну тапочок з помпоном з натурального хутра в директ або ЛЗ, ви не вжахнетеся їх ціною в 500 $? Відразу кинеться замовляти?

У люксового сегмента є своя аудиторія, яку не злякають високі ціни.

Решта не куплять, навіть якщо їм ціну на вухо прошепотіти – банально не зможуть собі цього дозволити, навіть якщо дуже захочуть.

5. Ціни прив’язані до курсу валют або прораховуються індивідуально.

Це частий аргумент роздрібних продавців, у яких немає свого складу і які після замовлення товару перезамовляють його у постачальника. Від останнього залежить все ціноутворення, яке, до того ж, часто прив’язане до курсу долара. Тому, що б 2-3 рази на тиждень не міняти ціни на весь асортимент, продавцям легше їх не вказувати зовсім.

Ще одна категорія, яка ратує за приховування цін – ремісники, ті, хто продають вироби ручної роботи.

Для обох категорій вихід простий – чому б не вказувати під товарами вилку цін?

Для ремісників ще один варіант – вказувати ціну за готове проданий виріб, хто захоче схоже, буде приблизно представляти його вартість.

6. Приховують свою діяльність від податкової.

Багато продавців просто побоюються контролюючих органів, так як їх діяльність незаконна, якщо вони не є ФОП або СПД. Цими побоюваннями часто і викликається відмова від оприлюднення цін.

Чи є в ньому логіка, якщо будь-хто може запитати ціну в повідомленні і йому все скажуть? І купити запропонують, і ссилочку на повний асортимент дадуть? Ми вважаємо, тут коментарі зайві.

7. Просувають сторінку коментарями.

Цей спосіб діє тільки в Instagram. У рекомендаціях користувачі бачать ті сторінки, які набирають багато лайків і коментарів. Питання «яка ціна» – чим не коментарі? До них додаються і відповіді кожному – «написала в ЛС». Звернення передплатників в директ також сприятливо впливають на просування, так продавець показує алгоритмам Інстаграма, що передплатники зацікавлені у вмісті сторінки, тому не завадило б збільшити охоплення аудиторії.

8. Досліджують попит таким чином.

Ідея в чому – дізнатися, скільки людей цікавляться товаром. Ось тільки реальність сумна – більшість пройдуть повз, не питаючи. Навіть якщо їм сподобалася річ. Так в чому тоді репрезентативність дослідження?

9. Називають різну ціну.

Багато користувачів побоюються такого роду шахрайства з боку продавців в соцмережах.

Мовляв, продавець може спочатку зайти на сторінку питається, оцінити його достаток по фотографіях і особистої інформації, і потім скорегувати ціну в залежності від ознак достатку. Наприклад, одній дівчині назвати ціну за сукню 3 тис. Грн, а інший – 1,5 тис. Грн, тому що у першій є фото з Греції і дорогих ресторанів, а у другій профіль простіше.

Ми не можемо стверджувати, наскільки це явище поширене, але враховуємо всі думки.

Міні-дослідження по темі

Щоб отримати реальні думки, ми опитали 40 людей на тему того, як вони ставляться до приховування цін на сторінках магазинів в соцмережах.

Звичайно, вибірку можна назвати репрезентативною, це скоріше наше особисте бажання дізнатися думку потенційних покупців.

Отже, з 40 осіб 34 відносяться до приховування цін негативно, з них 20 стверджують, що ніколи не купують на таких сторінках, 7 відносяться лояльно, якщо на сторінці продаються вироби хенд-мейд, і досить негативно – якщо звичайний мас-маркет. Ще 5 осіб допускають, що зробили б покупку, якщо б річ дуже сподобалася, а 2 людини, хоч і не схвалюють практику приховування ціни, але вже не один раз купували на подібних сторінках.

6 опитуваних якраз не побачили в приховуванні цін нічого поганого, троє з них мали досвід просування подібних сторінок.

Також ми переглянули понад 10 форумів і 1 обговорення в Інстаграме на більш ніж 200 коментарів, що стосуються нашої теми. Там думки одноголосні – потенційні покупці проти, «за» лише ремісники і деякі продавці.

З доводів «за» ми знайшли цікавий досвід просування дорогих хутряних виробів в Інстаграм, коли кожен пост з новою моделлю шубки без вказівки ціни збирав десятки питань, що виштовхувало його в рекомендовані. Як підсумок – безліч коментарів і вибух продажів.

Також зустрічалися думки, що запит в особисті повідомлення – це важливий критерій зацікавленості, мовляв, людина дозріла до покупки.

Але з точки зору маркетингу таке твердження не вірно, так як готовність до покупки формується за рахунок бажання знайти річ і фінансової можливості володіти нею. І ціна тут відіграє ключову роль.

Досконально вивчивши думку потенційних покупців, можемо зробити висновок, що ціни вказувати треба, навіть необхідно. Це не тільки підвищує конверсію, а й показує повагу продавця до потенційних клієнтів. Адже ніхто не хоче витрачати час на зайві дії, а потім ще чекати відповіді.

Однак є випадки, коли ціни вказувати необов’язково.

1.Ви вмієте продавати.

Якщо ви продажник «від бога» або, як мінімум, володієте кількома техніками продажів – то чому б не спробувати продавати при особистому спілкуванні з покупцем. Хоча б заради експерименту.

2. Ви розробляєте програми лояльності.

Отримавши одного разу повідомлення від потенційного покупця, ви можете заманити його повторно акцією або знижкою, запропонувати бонус.

3.У вас довгий цикл продажів.

Є категорії товарів, де важко відразу назвати ціну. Є товари, які не купуються спонтанно. У цих випадках можна не вказувати конкретну вартість.

Висновок

Як користувачі соціальних мереж і потенційні покупці, ми хотіли б бачити ціни. Так продавці показують свою повагу до клієнтів, які не змушуючи їх робити зайвих дій.

З точки зору маркетингу – це правильно, і будь-який бізнес повинен прагнути спростити клієнтам життя.

Але вірно і те, що все треба тестувати. Яка конверсія з цінами? Яка без? На скільки підвищилися продажу після додавання цін?

На ці питання нам зможуть відповісти тільки власники магазинів в соцмережах, що випробували 2 варіанти продажів.

Якщо у вас є подібний досвід – поділіться ним в коментарях! Нам справді дуже цікаво!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...

https://true-ag.com/blog/post/chomu-prodavczi-v-soczialnih-merezhah-ne-vkazuyut-czini

Давайте

співпрацювати!

/home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 48
"> /home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 49
">

Надіслати
повідомлення

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Відповімо протягом хвилини!

Заявка отправлена успешно, наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время!