Неймінг та брендинг. Створення назви бренду
click fraud detection
Головна / Блог / Неймінг та брендинг. Створення назви бренду

Неймінг та брендинг. Створення назви бренду

283

Создание названия бренда

Напевно, всім знайома фраза: «Як корабель назвеш, так він і попливе». Даний вислів дуже доречний, адже сьогодні ми говоритимемо про неймінг. Це той самий «одяг», по якому зустрічатимуть ваш бренд споживачі. І від того, наскільки ім’я буде крутим, яскравим, таким, що запам’ятовується, багато в чому залежить його сприйняття цільовою аудиторією. Хочете замовити саме такий неймінг, який буде на слуху у потенційних споживачів, звучатиме гордо та викликати бажані асоціації? Команда професійних неймерів True branding buro завжди до ваших послуг.

Круте ім’я бренду, яке воно?

Неймінг має ключове значення для створення бренду. У жодному разі не можерозробка імені проводитися у хаосі. Насправді йдеться про скрупульозний процес, під час якого назва збирається буквально по крихтах. Отримані креативні ідеї потім безжально викреслюються до того моменту, поки не знайдеться ВІН – той ідеальний варіант, що гармонійно вписується в загальну концепцію і відповідає місії компанії. Яким має бути ім’я бренду, і які завдання воно має вирішувати?

  1. Правильно позиціонувати бренд і сприйматися цільовою аудиторією. Тому так важливо приділити увагу болям та бажанням потенційного споживача, сформувати його портрет, приналежність до гендерного, цінового та вікового сегменту. Тільки так можна налагодити комунікацію із кінцевим споживачем.
  2. Вигідно виділяти бренд і виділятися серед конкурентів. Те, що ім’я має бути унікальним – зрозумілий факт. Але воно і має «гучно» звучати, набагато крутіше, ніж у ваших прямих конкурентів.
  3. Створювати стійкі, природно позитивні асоціації з брендом під час перекладу іншими мовами. Чого варта лише історія про позашляховик Mitsubishi Pajero. Як ви вважаєте, чому насправді хороша машина ну ніяк не продавалася на іспанському ринку? Виробники, розробляючи неймінг, були впевнені, що у споживача виникатимуть асоціації саме з пампаською кішкою Leopardus Pajeros. Але щось пішло не так. А річ у тому, що Pajero у перекладі іспанською означає «онаніст». Погодьтеся, ви б також навряд чи хотіли б їздити на машині з такою назвою. Тому якщо ви розглядаєте можливість виходу на міжнародний ринок, до цього питання потрібно поставитися максимально серйозно, щоб уникнути таких проколів
  4. Ефективно продавати бренд. Нейм повинен бути простим, лаконічним, щоб його споживач міг легко запам’ятати і без проблем вимовити.
  5. Органічно вписуватися в загальну стратегію розвитку бренду, асоціюватись саме з послугами та продуктами вашої компанії.

Саме тому при створенні назви бренду потрібно використовувати особистий підхід, буквально проникаючи «під шкіру» компанії. Тільки так можна розробити персоналізований брендинг та неймінг.

Нейминг товара

 

Чому такий важливий бриф на брендинг та неймінг?

Багато хто напевно чув фразу, що «театр починається з вішалки». Так ось, професійний неймінг та брендинг неможливі без наявності технічного завдання. Неймери можуть розпочати роботу тільки після заповнення замовником брифа, де він вкаже свої побажання. Чому так важливо? Брифінг не варто ігнорувати, оскільки він дозволяє:

  1. Розкрити суть. Заповнення брифа, при якому ви відповідаєте на запитання анкети, дозволить по-іншому поглянути на власний продукт, можливо навіть відкрити його деякі особливості, подивитися під іншим кутом. В результаті погляду відкриються нові сторони бренду, транслювати які потрібно через неймінг та брендинг.
  2. Точне донесення думки до виконавців. Прописуючи характеристики бренду та асоціації, які вам цікаві, ви нам чітко поясните своє бачення фінальної картини. А як інакше ми зможемо втілити у реальність ваші побажання, якщо не матимемо уявлення про них?
  3. Визначення цінностей. Цей етап дозволить визначити, який ваш бренд? Перелічені цінності в брифі – це саме те, від чого неймери будуть надалі відштовхуватися. Адже саме місія та цінності – те, що потрібно донести кінцевому споживачеві, звісно, красиво запакувавши.

Вивчаючи бриф, ми можемо подивитись ваше дітище очима власника, побачити, яким бренд бачите ви, що вклали в його створення душу і сили. У результаті ми буквально вбираємо саме ваше бачення та відчуваємо характер вашої компанії. Це дозволяє вийти з клієнтом на одну хвилю, дивитися та відчувати у єдиному напрямку. При цьому не варто забувати, що завдяки складанню технічного завдання ми чітко визначатимемо межі допустимого, розуміючи пріоритети, симпатії та антипатії клієнта. Саме бриф визначає напрям, яким слідуватимуть неймери. Тільки рухаючись у вірному напрямку, ми можемо створювати назви, що потрапляють у «десятку» – у серця клієнтів та потенційних споживачів.

 Брендинг и нейминг

Неймінг та брендинг нерозлучні? Чому краще замовити все у комплексі?

Неймінг та брендинг є базовими складовими бренду. Від них насамперед залежить впізнаваність, а відповідно і залучення клієнтів та підвищення рівня продажів. А лояльність цільової аудиторії залежить від їхнього емоційного сприйняття. Саме за це і відповідає неймінг та брендинг. Тому найвдалішим рішенням для успішного бізнесу буде комплексна розробка айдентики.

Брендинг і неймінг мають бути пов’язані нерозривно: підтримувати єдину філософію, ідею, дотримуватися обраної маркетингової стратегії. При розробці імені та позиціонуванні бренду необхідне абсолютне занурення та проведення повноцінного аудиту. Вкрай важлива злагоджена командна робота маркетологів, дизайнерів, копірайтерів. Спільна робота дозволяє визначити правильний шлях розвитку, вийти одну хвилю його розуміння. Для успішного розвитку бренду, як повітря, потрібна абсолютна синергія в команді фахівців, які його створюють.

Тільки уявіть. Ви замовили брендинг в одній компанії, дизайн логотипу – в іншій, а ім’я розробляла третя агенція. Що зрештою? Пам’ятаєте гру з дитинства про зіпсований телефон? Результат нагадуватиме саме її. І повірте, він вас навряд чи потішить.

Чому ми?

Не відкладайте зростання свого бізнесу на завтра, не давайте фору своїм конкурентам! Замовте неймінг та брендинг у нас, і ви отримаєте:

  1. Яскравий вихід новинок на ринок.
  2. Приплив лояльної аудиторії, яка готова зробити покупку саме у вас.
  3. Збільшення обороту продажів, відповідно і прибутку.
  4. Грамотно продуманий маркетинг.

Замовляючи неймінг та брендинг у True branding buro, ви отримаєте не просто картинку, фірмові кольори та слово. З нами ви підвищите впізнаваність, популярність та запам’ятовуваність свого бренду. При цьому ім’я, логотип і фірмовий стиль не стануть вам «малі» надалі, принаймні, у найближчі 10-15 років.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...

https://true-ag.com/blog/post/nejming-i-brending-sozdanie-nazvaniya-brenda

Давайте

співпрацювати!

/home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 48
"> /home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 49
">

Надіслати
повідомлення

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Відповімо протягом хвилини!

Заявка отправлена успешно, наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время!