Як змусити працювати ваш контент-маркетинг
click fraud detection
Головна / Блог / Як змусити працювати ваш контент-маркетинг

Як змусити працювати ваш контент-маркетинг

81

За роки роботи в маркетингу ми не раз переконувалися, що правильний контент-маркетинг – єдино вірна довгострокова стратегія для просування БУДЬ-ЯКОГО проекту. Маючи за плечима більше 3 років цікавого досвіду в контент-маркетингу для себе і для клієнтів, хочемо трохи розповісти про нього. Точніше про те, як все ж таки змусити заробити ваш КМ, якщо він все ще не приносить вам нових клієнтів.

Скажемо відразу, що контент-маркетинг – це важко. За даними нью-йоркського Content Marketing Institute, 2/3 компаній в світі, що займаються їм, не отримують від нього результату.

У чому ж проблема?

Виходячи з власного досвіду і досвіду наших клієнтів, головна проблема – у відсутності чіткої мети контент-маркетингу. Існує думка, що, якщо користувачі читають ваші статті, вони будуть у вас купувати. Не все так просто!

Ось пару помилок при формуванні цілей в контент-маркетингу.

1. Підвищення впізнаваності бренду. Де ви найчастіше знаходите придатні матеріали? Не в соцмережах чи? Друг в Facebook або Вконтакті зробив репост цікавої статті, ви перейшли, прочитали і закрили. І завтра вже не згадаєте, на якому сайті була розміщена стаття, пам’ятайте тільки, що «ось в Facebook на такий матеріал наткнувся …» Тобто єдиний бренд, чия впізнаваність тут 100% – це Фейсбук (або Вконтакте, сенс той же).

Виняток становлять лише відомі бренди / окремі блогери, але їм впізнаваність підвищувати вже не потрібно. Ви і так підписані на їх розсилки і вранці під каву заходите почитати їх блоги. Адже правда?

2. Оцінка ефективності контент-маркетингу тільки за отриманим трафіком. Контент-маркетинг – поняття більш широке, ніж просто написання SEO-статей для залучення відвідувачів з пошуку. Він носить освітньо-зацікавлюючий характер і найважливіше в ньому – якість матеріалу. Тому ми б оцінювали його ефективність по разшаруванню (скільки разів поділилися матеріалом в соцмережах). Кількість шарів може бути різною, але вона повинно постійно зростати. Наприклад, коли ми працювали з брендом Kitro, одна з публікацій в Facebook набрала понад 1000 лайків, а поділилися постом близько 600 користувачів.

Крім цього, хороші метрики ефективності – кількість передплатників, завантажень або покупок / замовлень.

3. Кількість контенту випереджає якість. Часто компанії, бачачи зростання трафіку після впровадження стратегії КМ, починають генерувати ще більше контенту, роблячи його більш продаючим. Тут таїться головна небезпека – перетворити матеріал в рекламну джинсу.

Тому краще пишіть менше, але подавайте читачам якісний контент. Також можна його урізноманітнити – провести вебінар по розібраним темам (з відповідями на питання відвідувачів), зібрати корисні матеріали в pdf-книгу, зробити інфографіку, презентацію і т. д.

Не розділяйте контент і маркетинг

Пам’ятайте про цілі. Коли хочете написати просто «прикольну» статтю, запитайте себе – яким цілям вона буде відповідати? Коли хочете написати відверто рекламний матеріал, запитайте себе, чи потрібен він вашим читачам, яку користь він їм принесе? А вам?

Якщо ваша мета – сформувати образ експерта, публікуйте корисний контент, діліться досвідом. Це допоможе в майбутньому знаходити нових клієнтів, так як ваша аудиторія вже буде бачити в вас професіонала.

Примусьте працювати ваш контент-маркетинг

1. Створіть чіткий портрет вашої аудиторії. Ми в TRUE чітко визначили портрети ЦА, але так як аудиторія у нас досить різнопланова, виділили 3 основні групи: люди, що працюють в сфері маркетингу і реклами, які шукають корисні матеріали, наші потенційні клієнти, які шукають в мережі відповіді на свої питання, пов’язані з нашою сферою, і люди, які цікавляться соціальними проектами (ми приймаємо в них безпосередню участь, висвітлюючи їх у блозі).

Знайдіть ту аудиторію, проблеми якої ви можете вирішити.

2. Запитайте у ваших менеджерів з продажу, що найчастіше цікавить клієнтів, ось прям дослівно, про що вони запитують. Потім доповніть їх формулюваннями з пошукових запитів (використовуйте підказки Google або той же Wordstat) – і у вас вже готові теми перших статей. Так ви почнете писати про те, що дійсно цікаво вашим клієнтам. А так як стаття буде доповнюватися ключовими словами, то її легко буде знайти.

3. Не забувайте про релевантність контенту. Пишіть про те, на чому ви спеціалізуєтесь і в чому компетентні. Не бійтеся заявити про себе як про експерта. Навіть якщо ви продаєте електробритви, але знаєте про них все – сміливо несіть корисності в маси.

4. Пишіть ДЛЯ клієнта, а не про те, яка ви гарна компанія і які класні у вас продукти або послуги. Відвідувачів хвилюють лише вони самі і їхні проблеми, для вирішення яких вони і прийшли до вас на сайт.

5. Вибудовуйте стратегію. Контент-маркетинг вимагає формування чіткої стратегії і постановки цілей. Пишіть контент-план, плануйте публікації. Можна найняти для цього окрему людину, співпрацювати з фрілансерами або ж розподілити генерацію контенту серед співробітників, але так, щоб це не відволікало їх від основних завдань. У нас, наприклад, цим займається окрема людина.

6. Використовуйте заклики до дії. Так, заклик поділитися в соціальних мережах або підписатися на email-розсилку – теж вважається. Ще працюючий варіант – розміщувати посилання на свої продукти (в тематичних статтях, де вони вписуються в контекст) з чітким закликом до дії.

7. Не складайте всі яйця в одну корзину. Тобто не зациклюйтеся на одному каналі просування. Не йдіть з головою в Facebook, YouTube або email-маркетинг. Використовуйте кілька каналів, генеруйте різні форми контенту – знімайте відео, пишіть лонгріди і короткі замітки, записуйте вебінари. Але остання порада працює тільки за умови, що ви вже напрацювали лояльну аудиторію і вона готова сприймати різний контент.

8. Створіть email-розсилку. Ми говорили вище про те, що передплатники – одна з найважливіших метрик ефективності КМ. Щоб їх число зростало, створіть хорошу розсилку. Щоб стимулювати читачів підписатися, пропонуйте їм щось корисне в обмін на email’и – книгу, інструкцію, результати досліджень, промо-код, знижку на ваш товар або послугу.

9. Рекламуйте на сторонніх ресурсах. Розміщуйте статті в тематичних блогах інших авторів, в популярних спільнотах і на форумах. Тестуйте різні канали контент-маркетингу для виявлення найбільш ефективного каналу, який принесе вам цільовий трафік і зростання продажів.

10. Не збивайте ритм. Створивши блог, сторінку в соцмережах або канал на YouTube, і завоювавши перших читачів – не забувайте радувати їх регулярним контентом. Не допускайте провалів в публікаціях, втратити увагу читача дуже легко, а повернути – ви і самі розумієте …

11. Монетизуйте. У вас вже є налагоджений контент-маркетинг, ви регулярно публікуєте свої матеріали як на власних, так і на сторонніх ресурсах. Прийшов час знімати вершки! Пропонуйте цільовим відвідувачам те, чого вони потребують. Тепер за гроші. Консультації, аналітику, вебінари і т. д.

Для того, щоб ваш контент-маркетинг запрацював на повну силу, вам буде потрібно не менше року. Але це значна інвестиція в розвиток вашого бізнесу, звичайно, за умови систематичного підходу.

Хочемо також нагадати, що ми беремо проекти на просування і консультуємо з усіх питань маркетингу. Якщо вам потрібна допомога в побудові своєї контент-маркетингової стратегії – це до нас!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...

https://true-ag.com/blog/post/kak-zastavit-rabotat-vash-kontent-marketing

Давайте

співпрацювати!

/home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 48
"> /home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 49
">

Надіслати
повідомлення

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Відповімо протягом хвилини!

Заявка отправлена успешно, наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время!