29 способів підвищити конверсію на вашому сайті
click fraud detection
Головна / Блог / 29 способів підвищити конверсію на вашому сайті

29 способів підвищити конверсію на вашому сайті

159

Конверсія – один з найважливіших показників ефективності вашого сайту. Чим більше відвідувачів вчинило цільову дію – оформили замовлення, подзвонили в компанію або підписалися на розсилку – тим вище її показник і тим успішніше ваш ресурс.
Здавалося б, така дрібниця, як кнопка “Подзвоніть нам” в середині сторінки здатна збільшити конверсію в 2-3 рази!
І таких “дрібниць”, що впливають на ефективність сайту, ми нарахували близько 100. Поділимося найбільш універсальними і дієвими.

1. Додайте номер телефону в шапку і футер сайту (банально, але працює на “відмінно”).

2. Додайте конверсійну форму в сайдбар (бічну панель сайту). Наприклад, пропозиція підписатися на розсилку, як в скриншоті.

3. Туди ж додаємо віджети сторінки в соціальних мережах – вони конвертують відвідувачів сайту у ваших передплатників.

4. Не забудьте про форму зворотного зв’язку – можна зробити 2 форми – на початку або всередині сторінки, і у кінці (відмінний плагін для WordPress – Contact Form 7)).

5. Ще встановіть віджет зворотнього дзвінка – це буде зручно для вас і ваших клієнтів.

6. Підключіть онлайн-чат для швидкої взаємодії з потенційними клієнтами. Ми радимо JivoSite.

7. Не пропонуйте купити “в лоб” на першому екрані. Відвідувачеві важливо спочатку ознайомитися з пропозицією. Це не універсальна рада, але у багатьох сферах, прибравши заклик до дії з першого екрану, компанії збільшували конверсію на 100-300%.

8. Зацікавте відвідувача в здійсненні конверсії – запропонуєте йому щось цікаве! Це може бути купон на знижку, пробна версія програми, безкоштовна консультація або аудит, чек-лист або невелика електронна книга – прийом робочий і дуже дієвий!

9. Підніміть вище конверсійні елементи. Відвідувач не повинен скролити, щоб знайти усі ці кнопки замовлення, форми зворотного зв’язку або акційні/бонусні пропозиції.

10. Скорочуйте кількість полів в конверсійних формах – ну не буде сьогоднішній користувач заповнювати 10-15 полів! У ідеалі залиште 2-3, ну максимум 5. І зробіть форми замовлення зручними для мобільних користувачів. Часто низька конверсія криється саме в небажанні/неможливості оформити замовлення.

11. Використайте цифри, факти і статистику(правдиві, зрозуміло) – кількість передплатників в соцмережах, кількість складів, максимальний ROI за результатами вашої РК, місця в рейтингах і т. п. Ці дані говорять про вашу відкритість і допомагають визначитися з вибором на вашу користь.

12. Зверніть увагу на швидкість завантаження сторінки. У ідеалі вона повинна завантажуватися за 0,5-2 с, все, що довше 2,1 – погано. Оптимізуйте зображення, включіть стискування, настройте кешування, повинно допомогти. Перевірте швидкість можна на PageSpeed Insights.

13. Розташуйте кнопку заклику до дії справа внизу. За даними айтрекінгу, тут користувачі завершують перегляд контенту. Проте, є кейси, в яких зростання конверсії спостерігалося при розміщенні заклику в лівій частині сторінки. Радимо протестувати, яке розміщення краще працює конкретно у вашому випадку.

14. Зробіть кнопку CTA червоного кольору. Досвід багатьох компаній, і нашій зокрема, довів ефективність цього методу.

15. Для Топ-продуктів або послуг створіть окремі посадочні сторінки. Так вам легше керувати рекламними кампаніями, аналізувати їх ефективність і збирати ліди.

16. Додайте на сайт реальні фото – ваших співробітників, директорів і клієнтів. Люди люблять щирість, вона розташовує.

17. Не забудьте про “хлібні крихти”. Вони покращують навігацію, допомагаючи користувачам знайти потрібні їм товари/послуги.

18. Вказуйте ціни. Ніяких “зв’яжіться з нашим менеджером, щоб дізнатися.”. Ну правда, ніхто з ним не зв’яжеться. Це так дратує користувачів, що ми навіть статтю про це написали.

19. Не забудьте подякувати відвідувачу за цільову дію. За реєстрацію, підписку і т. п. Це мотивує до подальшого діалогу, плюс можна запропонувати йому наступні цільові дії.

20. Використайте спливаючі вікна. Тільки обережно, це досить агресивний елемент конверсії. Переконайтеся, що поп-ап з’являється не відразу при відкритті сайту і його можна легко закрити.

21. Встановіть зручну систему коментування(наприклад Disqus або Cackle). Вона збільшує залученість користувачів у ваші контент-проекты.

22. Додайте кнопку “Вгору”, як в тому ж Вконтакті або Розетці. Це покращує юзабіліті сайту.

23. Опублікуйте пост з помилкою для привертання уваги – так ви конвертуєте трафік в коментарі, а якщо передплатників багато – може навіть розгорітися холивар. Не бійтеся про репутацію – просто напишете потім, що випадково помилилися.

24. Додайте карту в розділ з Контактами. Це допоможе конвертувати онлайн-трафік в офлайн – відвідування офісу, пункту видачі або закладу.

25. Сміливо використовуйте гумор, мемы, актуальні тренди і новинні приводи. Розмістіть на сайті жартівливу історію, скористайтеся увагою до теми гомеопатії або пожежобезпеки – це працює!

26. Видаліть з футера зайві віджети. Користувачам ні до чого лічильники служб аналітики, погода меил.ру і інше сміття.

27. Не бійтеся дарувати подарунки – вони окупаються. Подаруйте сумку для перенесення ноутбука, спортивний кухоль покупцям спортпіту і т. д.

28. Запропонуйте повернути гроші, якщо ваш продукт не підійшов(усі пам’ятають умови доставки Domino’s Pizza?)

29. Запропонуйте на сайті вилку цін.

Звичайно, відразу усі рекомендації впроваджувати не потрібно. Плюс знадобиться трохи часу на А/В тестування.
Якщо у вас немає часу займатися реалізацією, тестуванням і оцінкою ефективності дій, ми легко візьмемо це на себе! Наші маркетологи збільшили конверсію багатьох сайтів і тепер готові взятися за ваш!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...

https://true-ag.com/blog/post/29-sposobov-povysit-konversiyu-na-vashem-sayte

Давайте

співпрацювати!

/home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 48
"> /home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 49
">

Надіслати
повідомлення

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Відповімо протягом хвилини!

Заявка отправлена успешно, наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время!