Розробка брендбуку. Що за диво і як воно може допомогти бізнесу?
click fraud detection
Головна / Блог / Розробка брендбуку. Що за диво і як воно може допомогти бізнесу?

Розробка брендбуку. Що за диво і як воно може допомогти бізнесу?

396

Разработка брендбука под ключ

А ви знали, що ваші товари купують не за якість? Точніше, не тільки за неї. Клієнти віддають перевагу компаніям, які викликають довіру. Вибір завжди впаде на бренд, з яким є емоційний зв’язок. Тому нікого не дивує, що «Макдональдс» користується успіхом у всьому світі. А ось чебуречна за кутком не буде так популярна, хоча фастфуд там може бути і смачніше і дешевше. Побудувати впізнаваний бренд і створити єдиний образ компанії допоможе брендбук.

Що таке брендбук

Брендбук підприємства – це документ для внутрішнього користування. Такий собі «паспорт» бренду, повністю його характеризує, від ідеології до розробки логотипу. Саме від нього відштовхуються маркетологи під час роботи над рекламною кампанією, і покладаються дизайнери при створенні вивісок і буклетів. Брендинг – не привілей, а норма для бізнесу, який прагне до розвитку. Брендам вірять, їх бажають і стають їх фанатами! У вас є два шляхи. Ви можете залишатися «no name», і продовжувати робити продажі за рахунок постійного вливання рекламного бюджету. Але ви можете піти іншою дорогою, створити бренд з армією шанувальників, і збільшити масштаби бізнесу.
У брендбук входить:

  • загальна концепція бренду, цінності, місія, філософія;
  • фірмовий стиль і візуальний образ;
  • портрет покупця і характеристика цільової аудиторії.

Розробку брендбуку ви можете замовити в TrueAg. Пам’ятайте, що завжди можна внести додаткові розділи, такі як правила комунікації з клієнтами або стандарти оформлення документації. Чим масштабніша компанія, тим набагато змістовнішим повинен бути документ.

Брендбук для компанії

Кому потрібна розробка брендбуку

Брендбук є вашою офіційної візитною карткою. Нерідко можна почути, що його ще називають «Біблією бренду». Саме в цій книзі представлені всі стандарти візуала компанії. Брендбук – політ фантазії дизайнерів, в якому ретельно зібрані елементи айдентики компанії. Яким сферам бізнесу не обійтися без брендбуку? Давайте розбиратися.

Франшизні компанії

Продаючи франшизи обійтися без детального керівництва не вдасться. Тільки так можна організувати єдину концепцію у всіх засобах комунікації. Як приклад можна розглянути мережу кав’ярень Gemini Espresso Club. У всіх однаковий дизайн приміщень і стандарти обслуговування. Навіть кава гостям пропонується однакова. Також відмінним прикладом франшизи є салони Gbar. Єдине стильове оформлення і однакові засоби для догляду. Є встановлені критерії до підбору персоналу. Цього можна досягти завдяки брендбуку.

Мережеві компанії

У вас є мережа магазинів? Але вони не франшизні, а ваші? При цьому відкриття точок в більшості випадків в різних містах покладається на інших людей. Підрядники створюють рекламну продукцію і закуповують необхідне обладнання. Без крутого брендбуку системну роботу побудувати навряд чи вдасться.

Перспективний бізнес

Будь-якій компанії, яка планує довгостроковий розвиток, а не отримання одноденної вигоди, потрібен брендбук. Завдяки його розробці можна вибудувати єдину стратегію розвитку. В результаті з часом бренд буде працювати вже на вас.

Складові елементи

Існує думка, що в брендбуці міститься інструкція по створенню фірмових кольорів і дизайну логотипу. Насправді цю функцію виконує гайдлайн, який стосується тільки «обличчя» компанії, тобто айдентики. А ось брендбук є поняттям більш широким. Він покликаний регулювати не тільки зовнішній вигляд бренду, а й пояснювати, як він влаштований всередині. І гайдлайн часто входить в загальну вартість розробки брендбуку, що охоплює абсолютно всі візуальні комунікації бренду. Точних стандартів і жорстких рамок немає. Процес розробки носить виключно творчий характер.
Обсяг елементів фірмового стилю і брендбуку складається з урахуванням виду діяльності компанії згідно із поставленими клієнтом завдань. Однак в більшості випадків передбачається розробка основних розділів.

  1. Логотип. Тут вноситься вичерпна інформація щодо варіантів використання логотипу.
  2. Гайдлайн. У розділі детально розписуються основні елементи фірмового стилю: шрифти, кольори, розміри.
  3. Документація. В даному випадку мова йде про візитки, бланки і фірмову канцелярію. Всі атрибути ділової документації дозволяють ефективно комунікувати з діловими партнерами. Брендування обов’язкове, адже сприяє впізнаваності компанії.
  4. Сувеніри та поліграфія. Потрібна наявність шаблонів і чітких інструкцій щодо створення буклетів і сувенірних ручок.
  5. Рекламні матеріали. Мається на увазі наявність затверджених макетів і шаблонів, або чітке керівництво по створенню всіх видів реклами.
  6. Елементи візуальної комунікації. Йдеться про фірмовий дизайн спецодягу для працівників, нанесення логотипу на автомобілі. У брендбуці можуть міститися і вказівки щодо дизайну сайту і сторінок в соціальних мережах.

Круті і ефективні брендбуки включають основне повідомлення бренду, котре транслюється аудиторії за допомогою цих інструментів. Якщо говорити більш простими словами, брендбук потрібен для всього, з чим стикаються ваші потенційні клієнти.

Брендбук під ключ Київ

Чим загрожує відсутність брендбуку

На певному етапі розвитку компанії можуть зіткнутися з деякими проблемами.

  1. Відсутність розуміння у співробітників, на яку саме цільову аудиторію повинен бути розрахований товар.
  2. Вивіска на магазині має схожість з конкурентами.
  3. Неправильна подача логотипу компанії на сувенірній продукції та канцелярії.
  4. Імідж компанії поступово падає в очах партнерів.

У кожному з таких випадків варто задуматися про розробку яскравого брендбуку, а не звинувачувати у всіх бідах співробітників. У TrueAg ми створимо повноцінне керівництво, що розкриває світогляд і принципи роботи компанії.

Варіанти розробки брендбуку

Отже, ми визначилися, що розробка брендбуку вкрай важлива для успішного розвитку бізнесу. Якщо у компанії є необхідні ресурси, можна зайнятися цим питанням і самостійно. Але цей спосіб вигідний тільки на перший погляд. Робота може затягнутися на пару-трійку місяців. Тільки уявіть, скільки прибутку ваші співробітники можуть принести за цей час. До того ж немає гарантій, що підсумковий результат буде відповідати очікуванням.

Тому правильним рішенням буде все-таки звернутися до професіоналів. Тоді результат вас точно порадує, і всі вкладення будуть виправданими. У TrueAg над створенням вашої брендової книги буде працювати ціла команда фахівців. Ми враховуємо всі недоліки поточного стилю, постійно моніторимо сучасні тренди і втілюємо їх у життя. Також при розробці брендбука «під ключ» ми враховуємо особливості психології цільової аудиторії і специфіку діяльності. Ви можете не сумніватися, розроблений в TrueAg брендбук буде відповідати загальній концепції і принципам ведення вашого бізнесу.

Етапи розробки брендбуку

Перш ніж ваш бренд стане пізнаваним і успішним, належить виконати ряд завдань. Зараз ми розповімо, як розробляється фірмовий брендбук в TrueAg.

Брифінг

Замовники на цьому етапі надають детальну інформацію про свій бізнес. Клієнти вказують перелік ключових елементів, які повинні бути присутніми в майбутньому документі.

Узгодження

Спільно із замовником ми обговорюємо майбутні обсяги робіт і час, який буде потрібний на їх реалізацію.

Дослідження ринку

Спочатку ми ретельно аналізуємо ситуацію на ринку, вивчаємо поведінку потенційної аудиторії і підбираємо популярні світові тренди. Це дозволяє нам знаходити ефективні рішення по створенню бренду. Ми максимально занурюємося в проект, аналізуємо компанію за чотирма критеріями: аудиторія, конкуренти, тренди і особливості індустрії.

Позиціонування

Під позиціонуванням товару варто розуміти основні характеристики та особливості продукту, що дозволяють цільовій аудиторії відрізнити вашу продукцію від схожої, яка просто стоїть поруч на полиці магазину. На цьому етапі ми маємо відповісти на головне питання. Які ж цінності повинен транслювати бренд, щоб покупець виявив інтерес саме до вашої продукції?
Позиціонування включає в себе такі елементи:

  • місія та філософія бренду;
  • головні цінності і архетип;
  • переваги бренду;
  • довіру до компанії на емоційному рівні.

Розробка дизайну і айдентики

Розробка дизайну упаковки знаходиться в тісній зв’язці зі стратегією товару. Обов’язково потрібна сильна ідея. Ми займаємося створенням повноцінних концепцій, які транслюють основну суть і переваги товарів.

Брендбук і логобук

Спочатку розробляється кілька сторінок книги, які даються клієнтові для ознайомлення. Після затвердження дизайну фахівці активно продовжують працювати над проектом.

Презентація

На фінальному етапі ми проводимо презентацію розроблених файлів. Якщо є необхідність, вносимо заключні коригування.
Крутий брендбук, створений з креативом і душею, – прямий шлях до успішного просування і розвитку компанії. Брендбук від TrueAg дозволить закріпити фірмовий стиль вашого бренду і донести до партнерів і співробітників компанії основні його принципи.

Скільки коштує розробка брендбуку

Створений креативщиками і дизайнерами TrueAg брендбук дозволить закріпити фірмовий стиль бренду і донести основні його принципи всім співробітникам. У нас ви можете замовити розробку брендбуку за фіксованою ціною. Додаткову інформацію щодо цього питання ви можете отримати, зв’язавшись з нашими менеджерами.

Чому не можна відкласти розробку брендбуку

Та тому що незабаром доведеться попрощатися з фірмовим стилем. Без грамотного керівництва по використанню довге життя йому не провіщається. То новий дизайнер надмірно проявив свій креатив, то в друкарні намудрували небагато. І ось ви самі того не помітили, як логотип раптово «схуд», шрифт змінився, а кольори втратили первісну соковитість і яскравість. Не допускайте таких ситуацій, замовте розробку брендбука та фірмового стилю в TrueAg!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...

https://true-ag.com/blog/post/razrabotka-brendbuka-chto-za-chudo-i-kak-ono-mozhet-pomoch-biznesu

Давайте

співпрацювати!

/home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 48
"> /home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 49
">

Надіслати
повідомлення

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Відповімо протягом хвилини!

Заявка отправлена успешно, наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время!