ТОП-14 фільмів про маркетинг і рекламу
click fraud detection
Головна / Блог / ТОП-14 фільмів про маркетинг і рекламу

ТОП-14 фільмів про маркетинг і рекламу

1434

Давайте трохи відвернемося від роботи, наллємо гарячої кави, влаштуємося зручніше і подивимося цікавий фільм. … Про роботу)) Несподіваний поворот?

Не лякайтеся, ми підібрали дійсно захоплюючі художні та документальні фільми про рекламу і маркетинг. Можливо, після перегляду ви навіть надихнути новими ідеями.

І скоріше за все, Ви зрозумієте, що щось упустили в маркетингу і пора б звернутися до професіоналів за допомогою, замовивши в TRUE маркетингову стратегію, або маркетинговий аналіз, або маркетинговий план! УПРАВЛІННЯ маркетингом

Тому давайте-таки заваримо кави і виберемо кіно на вечір!

Художні фільми

1. 99 франків (рік випуску – 2007)

Класику треба знати. Тому ми не тільки додали цей фільм в список, але ще і присудили йому 1е місце. Дивились? Чудово. Чи не дивилися? Подивіться обов’язково.

Фільм знятий за однойменним романом Фредеріка Бегбедера. І він дійсно про рекламу, в самих цинічних її проявах. Октав, головний герой, працює в найбільшому рекламному агентстві. У нього є все – гроші, жінки, наркотики … Він саркастичен і цинічний, вважаючи весь світ і всіх людей в ньому продажними. Але життя Октава незабаром змінюється, він бунтує проти системи і своєї ж рекламної компанії.

Фільм дозволяє подивитися на виворіт рекламного бізнесу, що досить-таки цікаво.

2. Generation «П» (рік випуску – 2011)

Ще одна екранізація, на цей раз однойменного роману Віктора Пелевіна. Ключовий персонаж, Вавилен Татарський, працює копірайтером у рекламному агентстві, розробляючи рекламні слогани і адаптуючи зарубіжні рекламні концепції під пострадянський менталітет.

Основна тема фільму, як і книги, – вплив реклами і маркетингових стратегій на життя людини. Ви побачите безліч рекламних пародій, ігор з брендами і психоделічних моментів. Ми впевнені, що фільм оцінять по достоїнству кріейтори всіх рівнів.

3. Сімейка Джонсів (рік випуску – 2010)

Комедійна драма про «живий рекламу» та партизанському маркетингу. Родзинку фільму додає акторський склад з Демі Мур і Девідом Духовни в головних ролях. У центрі сюжету – ідеальна, на перший погляд, сім’я Джонсів, що оселилася в маленькому американському містечку. Ось тільки сім’єю вони лише прикидаються, а насправді це співробітники маркетингової компанії, ненав’язливо рекламують жителям містечка мільйон різних товарів. Фільм комедійний, але змушує задуматися.

4. Тут курять (рік випуску – 2005)

Вкрай корисний фільм для людей нашої сфери. Там показано стільки технік ведення переговорів і продажів! Багато бізнес-тренери навіть використовують уривки з фільму для демонстрації успішних суперечок і маніпуляцій людьми.

У центрі сюжету – тютюновий лобіст Нік, який блискуче просуває ідею куріння, використовуючи весь набір маркетингу – event-маркетинг, ток-шоу, продакт плейсмент, нативну рекламу, PR-кампанії. Він приносить мільйони своєї організації.

При цьому сам не курить, та й до паління відноситься не дуже-то позитивно. Але гроші ж не пахнуть, так? А йому ще сина ростити.

5. Сироп (рік випуску – 2011)

Фільм про те, як дорого продати себе і свою ідею, презентувати продукт і зробити його затребуваним у потенційних клієнтів. Головний герой – креативний хлопець Скат, що генерує ідеї, які повинні принести йому мільйони доларів. Ось тільки в жорсткому маркетинговому бізнесі він орієнтується погано, тому в просуванні ідей йому допомагає колишня начальниця. Фільм про маркетинг і роботі маркетологів, його можна розбирати на цитати.

6. психувати (рік випуску – 1990)

Досить старий, але незвичайний фільм про рекламників Еморі Лисоня. У якийсь момент він вирішив говорити в рекламі правду. Чесна реклама – що може бути безумніше? Так вирішив його бос і відправив дивного співробітника в клініку для божевільних. Але там життя Еморі несподівано налагоджується, і коли його спосіб рекламування товарів визнають надзвичайно ефективним і просять повернутися на роботу – він не хоче! Фільм багатий відмінними прикладами створення рекламних послань.

7. Віктор Фогель – король реклами (рік випуску – 2001)

Віктор Фогель – вчорашній невдаха, але сьогодні він – блискучий рекламіст, за ідеї якого платять круглі суми. Йому доручають розробити рекламну кампанію для нової моделі Opel. Одночасно з вершинами кар’єрними він підкорює і любовну вершину, що призведе до того, що герою доведеться вибирати між любов’ю і справою свого життя.

Фільм цікавий креативними ідеями і нестандартним підходом до роботи. Ще одна родзинка – головну героїню грає Чулпан Хаматова.

8. Пиво (рік випуску – 1985)

Фільм оповідає про проблеми пивоварної компанії, коли звичайна реклама стає неефективною і потрібні свіжі ідеї. Як варіант – можна наблизити рекламу пива до покупців, використавши в ній звичайних людей. Що корпорація і вирішує зробити. Ось тільки чим це обернеться для нових рекламних осіб – дивіться самі;)

9. Сніданок у тата (рік випуску – 2015)

Околотематіческая картина, що розповідає про молодого креативному директорові рекламного агентства, що випадково дізнався, що у нього є 10-річна дочка. Мати якої, до речі, працює копірайтером в конкуруючому рекламному агентстві іншого міста. І в обох батьків мета зовсім не зійтися, а укласти контракт з іноземною корпорацією.

Документальні фільми

1. Найбільший фільм з усіх коли-небудь проданих (рік випуску – 2011)

Фільм про бренди, рекламі і product placement. Відмінний практичний кейс по інтегрованій рекламі. Режисер документально відобразив свої спроби залучити відомі бренди до спонсорства картини за рахунок появи в кадрі їх продукції. Особливо вражають придумані ним рекламні сюжети для демонстрації того чи іншого продукту.

Ми настійно радимо цей фільм до перегляду маркетологам, рекламістам і піарникам.

2. Чеська мрія (рік випуску – 2004)

Фільм, знятий двома чеськими студентами в рамках своєї дипломної роботи. Він об’єктивно показує, яке велике вплив реклами на суспільство і дозволяє подивитися на рекламний бізнес з іншого боку.

У картині йдеться про просування гіпермаркету, який ось-ось має відкритися на околиці Праги. Студенти, при співпраці з кількома рекламними виробниками, запустили масштабну рекламну кампанію для залучення потенційних покупців – листівки, реклама на білбордах, радіо, телебаченні, оголошення в газетах. Ось тільки коли більше 3 тис. Людей зібралися на відкриття гіпермаркету, виявилося, що ніякого магазину немає і не було – за яскравим полотном з назвою їх чекали лише будівельні ліси. Як проходила рекламна кампанія і як сприйняли «експеримент» люди – дивіться в документалці.

3. No Logo: Brands, Globalization and Resistance (рік випуску – 2003)

Документальна стрічка англійською мовою, знята за однойменною книгою Н. Кляйн. У ній показується вплив корпорацій на поведінку людей. Основна ідея в тому, що реклама спотворює сприйняття споживачів, підштовхуючи їх до потрібного компаніям дії. Цінності, закладені в бренд, стають важливіше якості продукту.

Можете взяти на замітку методи просування, ефективність яких вже доведена на практиці.

4. Діти-споживачі: Комерціалізація дитинства (рік випуску – 2008)

Цікавий фільм про те, як маркетологи використовують останні досягнення науки для створення американського суспільства споживання за рахунок впливу на дітей. Дітям продають шкідливий фаст-фуд, жорстокі відеоігри, неякісні освітні програми і ще багато того, що їм, по суті, не потрібно. Інсайдери, захисники дітей і фахівці в галузі охорони здоров’я діляться своєю думкою на рахунок досить різкого зростання дитячого маркетингу.

5. Переконують / The Persuaders (рік випуску – 2004)

Англомовний документальний фільм про вплив маркетингу і піару на сприйняття людей. Рекламні технології порівнюються з політичними, що не ново, але подивитися варто. У стрічці висловлюються різні фахівці з рекламної сфери, розглядаються реальні маркетингові кампанії та наводяться сучасні наукові дослідження про рекламу.

 

Уже вибрали, що подивитися? Не забудьте зберегти добірку у себе на сторінці в соцмережі;)

 

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Пока оценок нет)
Loading...

https://true-ag.com/blog/post/top-14-filmiv-pro-marketing-i-reklamu

Давайте

співпрацювати!

/home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 48
"> /home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 49
">

Надіслати
повідомлення

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Відповімо протягом хвилини!

Заявка отправлена успешно, наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время!