ТОП – 7 крутих серіалів про рекламу і маркетинг
click fraud detection
Головна / Блог / ТОП – 7 крутих серіалів про рекламу і маркетинг

ТОП – 7 крутих серіалів про рекламу і маркетинг

1818

Рекламна індустрія завжди привертала увагу публіки. І навіть якщо ви самі працюєте в цій сфері, завжди цікаво “підглянути”, як же йде справа у колег за кордоном. Тому ми підібрали 7 найцікавіших серіалів про маркетинг і рекламу, щоб ви теж надихнулися яскравими і нетривіальними ідеями героїв. Ну і відпочили після роботи, звичайно.

1. Божевільні (Mad Men) 2007-2015 р. в.

Відомий серіал з присмаком ретро. Події в ньому розвиваються в США 60-х рр., за часів формування рекламного ринку і американської мрії.

Серіал оповідає про будні нью-йоркського рекламного агентства “Стерлінг-Купер”, і зокрема про життя його креативного директора Дона Дрейпера. Дон – розумний і тонкий маніпулятор, геніальний рекламник і відчайдушний бабій. Він знаходиться на вершині кар’єри і уміло протистоїть конкурентам. Головна інтрига – куди у результаті Дон приведе себе і своє агентство.

По деяких версіях, події серіалу часто перекликаються з реальними історіями легендарних РА Leo Burnett і Ogilvy, що особливо інтригує.

Вам буде цікаво подивитися на еволюцію маркетингового підходу при розробці реклами в розрізі життя креативщиків того часу.

До речі, 3 рази серіал отримував премію “Эммі” за сценарій – ще одна вагома причина знайти час на усі 7 сезонів.

2. Абсолютна влада (Absolute Power) 2003 р. в.

Англійський серіал, місцями цинічний і виставляючий назовні нутрощі політичної системи Великобританії. У ньому розповідається історія престижного лондонського PR- агентства, що належить Чарльзу Прентиссу і Мартіну Мак-Кейбу. Ці безсоромні хлопці – майстри чорного піару і “брудних” політтехнологій. Вони займаються просуванням акторів, зірок естради і навіть англійських політиків, далеко не завжди чесно, але частенько – дуже результативно.

Серії тривають до 30 хвилин, але в кожній показані окремі кейси по просуванню з реального життя. Так, нашим піарникам далеко до їх майстерності, і це ще одна причина подивитися серіал – з нього можна багато що почерпнути в професійному плані.

3. Типу щастя (Happyish) 2015 р. в.

Драматичний серіал про немолодого співробітника рекламного агентства Тома. Він консервативний, йому важко підлаштуватися під рекламні методи, що постійно змінюються, і тренди, важко “устигати” за молодшими колегами, повними життя і креативних ідей.

Тому починає здаватися, думати, що він невдаха, що він нічого не досяг і його думка нікого не цікавить. Ці думки вганяють в депресію, і головному героєві припаде визначитися зі своїми життєвими цілями.

Це досить філософська картина, повна роздумів про життя і сучасні цінності. Що відмітно, режисером виступає відомий Джон Кэмерон, що вже інтригує і викликає бажання подивитися серіал.

4. Кремнієва долина 2012 г. в.

Комедійний серіал про дивакуватих айтішників, що просувають один цікавий стартап в Кремнієвій долині. Вони щосили намагаються зробити свою розробку успішною і затребуваною (технологія стискування даних), але стикаються з різноманітними труднощами, у тому числі і в повсякденному житті, за межами ІТ-сфери.

Серіал чіпляє своїм гумором, оскільки його режисер Майк Джадж – ще і творець знаменитих Бівіса і Батхеда! Вже він-то знає, як перетворити різні складнощі на комедію – і робить це на 5+.

Але не гумором єдиним – в картині також відмінно показані труднощі просування в SaaS сфері.

5. Скандал 2012 р. в.

Cеріал про круту пиарщицю Олівію Поуп. Настільки круту, що раніше вона працювала у Білому Домі з самим президентом США, а тепер відкрила своє власне антикризове агентство, де допомагає очистити імена відомих людей – політиків і великих чиновників – від бруду. Олівія Поуп і її команда відмінно справляються із завданнями по усуненню складних проблем своїх багатих і впливових клієнтів, іноді навіть порушуючи закон і забуваючи про моральні цінності.

У серіалі показано, як філігранно піарщица використовує маркетингові та PR-інструменти, а також вкидання і інші “брудні” прийоми. Настільки вдало, що навіть самі клієнти забувають про свої проблеми. Загалом, Олівія Поуп завжди на варті їх відмінної репутації. Якщо ви любите скандали, інтриги і ризики – серіал вам однозначно сподобається!

6. Оселя брехні/Будинок брехні 2012 р. в.

Американська трагікомедія, в центрі якої – Марті і його команда – менеджери консалтингової фірми, що надають клієнтам маркетингові консультації. Головний герой – успішний уїдливий персонаж, що обожнює афери і уміє провернути будь-яку справу так, щоб завжди отримати вигоду. Етика і мораль – це не про Марті.

Життя менеджерів кипить – постійні перельоти в інші міста, повні куражу і безумства вихідні, і усе це на тлі продумування різноманітних схем для вдалого закриття чергової угоди.

Серіал багатократний лауреат і володар премії “Золотий глобус”. Особливо сподобається маркетологам – в ньому демонструється безліч заборонених прийомів “чорного” маркетингу – інтриги, обман, навіювання і т. п.

До речі, вже зняли 5 сезонів – якраз буде що подивитися довгими осінніми вечорами.

7. Століття особи/Повік егоїзму (The Century of the Self) 2002 г. в.

Британський документальний міні-серіал(всього 4 серії), що розповідає, як відкриття З. Фрейдом підсвідомих процесів (сексуальність і агресія), взяті на озброєння капіталістами і політиками, сприяло появі маркетингу і PR- технологій.

Стрічка фокусується на роботах З. Фрейда і А. Фрейд, а також PR- консультанта Едварда Бернайса.

В цілому, це серіал про те, як можновладці використали теорії Фрейда, щоб керувати людьми в епоху масової демократії, як виявляли приховані бажання споживачів і пропонували товари, що задовольняють їх. Як ідея егоїзму стала домінувати в політиці.

Однозначно буде цікавий піарщикам, політтехнологам і маркетологам.

Сподіваємося, після перегляду хоч би частини серіалів вам будуть гарантовані нові ідеї, а якщо ваша сфера діяльності далека від рекламної, то глибше відчуєте філософію реклами – і полюбите її усією душею, як любимо її ми.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...

https://true-ag.com/blog/post/top-7-krutykh-serialov-o-reklame-i-marketinge

Давайте

співпрацювати!

/home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 48
"> /home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 49
">

Надіслати
повідомлення

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Відповімо протягом хвилини!

Заявка отправлена успешно, наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время!