Розробка сайту на Тільда: чому так?
click fraud detection
Головна / Блог / Розробка сайту на Тільда: чому так?

Розробка сайту на Тільда: чому так?

208

Хочете отримати крутий сайт, що продає, але не знаєте з чого почати? Зробіть глибокий вдих і давайте розберемося.
В першу чергу потрібно визначитися з яким конструктором ви хочете почати роботу. Адже будь-який фахівець, який буде працювати над сайтом попросить уточнити цей момент. На сьогоднішній день існує два найпопулярніших і поширених конструктора: Tilda і WordPress. Очима користувача другий варіант можна порівняти з конструктором часів СРСР з безліччю дивних деталей і інструментів, а ось Tilda – швидше за все буде простим і зрозумілим Lego. Сьогодні на порядку денному розробка сайтів на Тільда. Приступимо?

Tilda: що потрібно перш ніж створити сайт з 0.

Tilda – це конструктор з візуальним редактором, який не вимагає допомоги розробника, а це значить, що і вартість розробки сайту на Тільда ​​істотно дешевше, ніж на інших конструкторах. Візуально кожна сторінка складається з окремих блоків, які можна додавати і переміщати в довільному порядку, погодьтеся, схоже на Lego.

З цією платформою може впоратися і новачок. Але для того, щоб отримати цілісну картинку з правильною логічною структурою, з точки зору дизайну і маркетингу, рекомендується вдатися до допомоги дизайнера.

Разработка сайтов на тильда

Блоки: познайомимося з деталями?

Tilda містить в собі цілу колекцію стандартних блоків, з яких необхідно вибрати відповідні під концепцію майбутнього сайту.

Обкладинка

Це те, що користувач бачить в першу чергу. Початковий екран з різним набором елементів: заголовком, кнопками, полями для введення, таймером або текстом на плашці.

Текстові блоки

Тут все зрозуміло на інтуїтивному рівні. Вже готові блоки для оформлення заготованого тексту, заголовків, колонок, цитат, прямої мови або ключових фраз. Виділяйте найважливіше!

Зображення

Цей блок схожий на текстовий, тільки основний акцент зроблений на візуал (фотографії, ілюстрації, графіка). Ми то знаємо, що не текстом єдиним продажі робляться.

Меню

Меню стало необхідним атрибутом на будь-якому сайті, так що не нехтуйте їм. Блок «Меню» відповідає за зручну навігацію по сайту. У конструкторі Tilda ви можете знайти кілька варіантів і підібрати той, що буде найбільш привабливим і зручним для вас і ваших клієнтів.

Форма і кнопки

За допомогою цього блоку здійснюється зворотний зв’язок з клієнтом. Збирайте заявки і формуйте базу клієнтів. І звичайно ж, не забудьте про кнопку переходу на соціальні мережі. Погодьтеся, зараз без цього нікуди.

Переваги

Цей блок дозволяє зібрати комбо з фото, тексту і іконок.

Етапи

Це Таймлайн, картки і колонки для послідовного надання інформації. З блоком «Етапи» ви вирішуєте, що показати користувачеві відразу, а що залишити «на солоденьке».

Тарифи

Це дуже зручно. Адже потенційний клієнт зможе ознайомитися з прайсом на ваші послуги на сайті.

Команда

Якщо у вашому офісі працює 20 осіб, з якими ви хочете познайомити вашого клієнта, то цей блок для вас. Розміщуйте фото, розкажіть про маркетолога Тамару і бухгалтера Віолету Степанівну. Клієнтам цікаво дізнатися хто працює над їх замовленнями.

Відгуки

Більшість користувачів, перш ніж скористатися послугами або купити товар, моніторять відгуки.

Відео

Відео-контент завжди добре сприймається, тому додайте кілька відео про вашу компанію з YouTube або Vimeo.

Роздільники

Для того, щоб візуально розвантажити сайт рекомендується використовувати блок «Роздільники». Нумерація, розділові лінії, додаткові відступи і навіть градієнт зроблять сайт легше і привабливіше.

Магазин

Тут все стандартно: картки товарів, корзина покупця, віджети для підключення платіжних систем і все, що потрібно для того, щоб користувач зміг придбати товар через інтернет.

Zero Block

Що ж це за «нульовий» блок? А це професійний редактор всередині Тільди, з допомогою якого можливо створити те, чого немає в стандартних блоках конструктора. Таким чином, навіть смілива ідея буде реалізована, навіть незвичайний дизайн буде застосований. Але варто відзначити, що якщо в стандартних блоках адаптація здійснюється автоматично, то при створенні «нульового» блоку її необхідно налаштовувати вручну.

Zero Block Tilda

Анімація

Це скоріше не блок, а додаткова функція, про яку теж хочеться сказати пару слів. Саме анімація «оживляє» сайт, роблячи його більш легким і інтерактивним. У Тільди є 3 види анімації.

Ефекти в стандартних блоках. Дизайнер вручну проставляє характеристики для кожного «рухомого» елемента в кожному кутку екрану. Даний вид містить в собі 2 варіанти анімації (поява елемента з будь-якого боку і збільшення об’єкта).

Базова анімація в Zero-блоці. Являє собою найпопулярніші анімації, частина з яких була взята з стандартного функціоналу, але з можливістю додаткового налаштування (ефект появи при збільшенні або через прозорість справа, зліва, зверху чи знизу, фіксацію елементів паралакс-ефект). Крім того, можна змінювати характеристики анімації, а саме налаштовувати швидкість, відстань, відступи і затримку.

Покрокова анімація в Zero-блоці (step-by-step). Це найвищий level в роботі з анімацією на Тільда. У покрокової анімації набагато більше можливостей. За допомогою даної функції можна змінювати траєкторію руху, швидкість, прозорість, повертати елемент і задавати йому дії по наведенню і кліці курсора.

Анимация в конструкторе Тильда

 

Як бачимо, зробити сайт на Тільда багатофункціональним можна і без допомоги розробника, але … ось без дизайнера тут не обійтися. Саме дизайнер зможе зібрати повноцінну фігуру, перетворити сукупність блоків в повноцінний сайт, продумати концепт, стилістику і логічну структуру.

Створюємо сайт на Тільді: Бізнес або портфоліо?

Як бачимо, за допомогою Tilda можна зібрати що завгодно, починаючи з малюка-Лендінга і закінчуючи повноцінним сайтом будівельної компанії:

Сайт компанії

Розкажіть про свою компанію, чим вона займається, які послуги надає, в чому її перевага. Зробіть акцент не тільки на тексті, а й на візуальному контенті. Додайте блок з відгуками клієнтів і форму з контактами.

Сайты компаний на Тильде

Лендінги

Хто сказав, що Лендінг вже не модно? Хто сказав, що всім терміново потрібні величезні сайти з горою інформації? Лендінг це відмінний варіант, особливо якщо ви тільки починаєте тернистий шлях під назвою «бізнес».

Промо сторінки заходів

Звичайно можна використовувати функцію «заходи» в Facebook, але тільки як допоміжний елемент. Інформацію про всі великі заходи краще розміщувати на промо-сторінці, де кожен бажаючий зможе заповнити форму для участі. Так ви зможете сісти одразу на два стільці, і про захід розповісте, і зберете базу учасників.

Анонсы мероприятий на Тильда

Інтернет-магазин

У вас невеликий інтернет-магазин дитячого одягу? Тільда ​​буде відмінним варіантом для створення вашого онлайн-магазину. Красиві картки товарів, короткий опис, лейбли для окремих продуктів, і ви перетворюєте свій інтернет-бізнес в затишний магазинчик для мам.

Презентація

Будь-який проект в Тільда ​​можна перетворити в презентацію. Пора відходити від звичного PowerPoint і дивувати партнерів і клієнтів креативними і стильними презентаціями.

Особистий сайт або портфоліо

Створення сайту на Тільда може бути не тільки в комерційних цілях, але і для власного піару. Це відмінна можливість для початківців фахівців заявити про себе і показати всьому світу свої роботи.

Портфолио на Tilda

Переваги та недоліки Tilda

Якщо ви дочитали до цього моменту, значить ви всерйоз зацікавилися конструктором Tilda. Хочете зіставити всі плюси і мінуси цього конструктора? Тоді починаємо з плюсів:

«А що у вас є дешевше?»

Не секрет, що при створенні сайту, цінник значно збільшується, якщо в команді є програміст. У Тільда ​​в якості розробника, верстальника і дизайнера виступає одна людина. Відповідно вартість створення сайту на Тільда ​​нижче ніж на WordPress.

«Мені горить! Можна запустити сайт як можна швидше ?! »

Повернемося до того, що над сайтом працює одна людина, робота не буде передаватися з рук в руки … це гарантія того, що ваш сайт буде готовий набагато швидше і ви зможете запустити його в простори інтернету раніше конкурентів.

«Я хочу, щоб мій сайт був унікальним і найкрасивішим. Це можливо?”

Звичайно, якщо ви співпрацюєте з професіоналом. Дайте дизайнерові свободу, і він зробить витвір мистецтва, тим більше, що можливості Тільда ​​це дозволяють.

«А я зможу потім самостійно додавати або змінювати контент?»

Ви або ваш копірайтер з легкістю зможуть працювати в адмінці Тільда ​​після здачі сайту. Навчиться цьому можна за кілька годин, варто лише спробувати, і ось ви вже самі додаєте нові товари або статті.

«А що з мобільною версією?»

На рахунок цього можна не переживати. Сайти на Тільда ​​відмінно адаптуються до дозволів всіх пристроїв, і будуть мати гарний вигляд, як на великому моніторі, так і на старому маленькому екрані смартфона. Але пам’ятайте, що це стосується виключно стандартних блоків. При створенні Zero-блоків необхідно адаптувати сайт вручну.

«У мене не завантажується сайт! Що з техпідтримкою? »

З цим теж все в порядку. Будь-які питання, помилки і збої вирішуються зі службою підтримки, хлопці швидко відповідають, і готові прийти на допомогу як Чіп і Дейл.

«А на моєму сайті клієнти зможуть проводити оплату?»

Сайти, створені за допомогою Тільда, ​​дружать з усіма популярними сервісами оплати, так що не переживайте.

Хм … список плюсів дійсно великий. А як на рахунок недоліків?

«ЩО? Мені доведеться платити за підписку щороку? Я думав це безкоштовно! »

Ось і перший неприємний момент. Так, за 1 сайт вам доведеться проплачувати 2400 Грн на рік. Навіть в тому випадку, якщо ви не плануєте вносити зміни. Але такі умови! Можна ознайомитися з варіантами підписок і вибрати відповідну для свого бізнесу.

«Я не можу довантажити нову статтю! Чому? »

А вся справа в тому, що на хостингу дійсно мало місця. Всього 1 гб на один ресурс. Так що будьте готові до того, що в якийсь момент ви не зможете завантажити на сайт нову інформацію, не видаливши стару.

«А чому з моїм інтернет-магазином виникли складнощі? Невже все так складно? »

Існує думка, що створення повноцінного інтернет-магазину на Тільда ​​неможливо, але в руках досвідченого фахівця можливо все і навіть більше. Створити фільтрацію товарів, розширити функціонал кошика – це цілком реально! Але варто враховувати, що Тільда ​​не розрахована на створення великих інтернет-магазинів. При великій кількості товарів, сайт починає погано завантажуватися, а це, в свою чергу, негативно впливає на відвідуваність.

Тепер ви знаєте все! Познайомилися з конструктором Тільда, дізналися про блоках, зіставили всі плюси і мінуси. Тепер рішення з вами … і якщо ваше серце підказує зупинити свій вибір на Тільда, то запам’ятайте головну істину: «Створення сайту на tilda без розробника можливо, без дизайнера – ні!»

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 оценок, среднее: 5.00 из 5)
Loading...

https://true-ag.com/blog/post/rozrobka-sajtu-na-tilda-chomu-tak

Давайте

співпрацювати!

/home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 48
"> /home/devweb/true-ag.com/www/wp-content/themes/trueag/templates/__contacts.php on line 49
">

Надіслати
повідомлення

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Відповімо протягом хвилини!

Заявка отправлена успешно, наш менеджер свяжется с вами в ближайшее время!